Manager interimar la Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rusdea” din Baia Mare

02.02.2022

Din dispoziţia primarului Cătălin Cherecheş, începând cu data de 1 februarie 2022, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rusdea” din Baia Mare va fi condus de domnul dr. Pop Rareş-Dorin. Acesta va prelua funcţia interimar pentru o perioadă de maximum şase luni, urmând ca în cel mai scurt timp să fie organizat un concurs pentru ocuparea postului de manager.
Decizia vine în urma evaluării activităţii actualului manager al unităţii spitaliceşti, doamna Gabriela Hofer şi a indicatorilor de performanţă asumaţi prin contractul de management.

„Ne aşteaptă o etapa grea, dar atât de frumoasă la acest spital, unde urmează să intrăm în şantier, să investim sumele necesare pentru a-l transforma într-o unitate modernă, cu dotări de ultimă generaţie. Un spital cu adevărat european, care să ofere băimărenilor şi nu numai condiţii excelente, servicii medicale moderne, în respect cu nevoile pacientului. Îi mulţumesc doamnei Gabriela Hofer pentru implicarea sa în gestionarea acestui spital, cu atât mai mult cu cât nu a avut un rol uşor în plină pandemie. A venit acum momentul să ducem totul la un alt nivel, în care să avem la conducerea acestei unităţi un om din domeniu, un medic care a dovedit şi abilitaţi manageriale deosebite, fiind la conducerea unei instituţii atât de importante, Direcţia de Sănătate Publică Maramures. La baza deciziei de a-l desemna pe domnul dr. Rareş Pop în funcţia de manager interimar al acestui spital a stat şi bună colaborare pe care am avut-o cu domnia sa pe parcursul timpului, mai ales în ultimii doi ani. Sub greutatea pandemiei, când a fost nevoie de soluţii rapide şi complexe pentru a proteja comunitatea băimăreană, am avut mereu în domnia sa un ajutor prompt, de nădejde. Am încrederea că împreună vom reuşi să împlinim una dintre nevoile băimărenilor, acces la o unitate spitalicească modernă şi servicii medicale la cel mai înalt nivel”, arată Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Pe aceeaşi temă: