La sfârşitul săptămânii va fi finalizat procesul de unificare a Spitalului Judeţean şi Spitalului Municipal din Oradea

23.02.2022

Municipiul Oradea va avea de sâmbătă, 26 februarie, cel mai mare spital public din ţară, cu 1.800 de paturi, în urma finalizării procesului de unificare dintre Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal, ambele subordonate municipalităţii, a anunţat miercuri, în Colegiu prefectural, directorul Casei judeţene de Asigurări de Sănătate Bihor, Dorel Dulău.

“Începând cu data de 26 februarie a.c., se va finaliza procesul de reorganizare a două unităţi sanitare cu paturi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea. Ca urmare, de sâmbătă, Spitalul Municipal va fi desfiinţat, iar Spitalul Judeţean va absorbi tot ce înseamnă parte medicală şi va funcţiona cu o capacitate de 1.811 paturi. Din cunoştinţele noastre, va fi cel mai mare spital public din România. Vă asigur că vom asigura o finanţare cât mai bună astfel încât trecerea spre o unitate sanitară de o asemenea mărime să fie făcută fără probleme, iar serviciile medicale să fie de o înaltă ţinută”, a declarat directorul Dorel Dulău.

Oradea a devenit primul oraş care a preluat Spitalul Municipal, iar apoi şi pe cel Judeţean, în ambele incluzând apoi alte patru spitale (de Pneumologie, de Infecţioase, de Neurologie-Psihiatrie, pe cel de Obstetrică-Ginecologie, devenite secţii exterioare), care au beneficiat de modernizări foarte importante. Intenţia unificării a ajuns astfel la etapa de vârf, scopul general fiind acela de a reduce cheltuielile şi a creşte veniturile şi calitatea serviciilor.

Fuziunea a fost aprobată anul trecut în Consiliul Local, propusă Guvernului, aprobată şi publicată, în 29 decembrie, în Monitorul Oficial. Din 1 martie, Spitalul Municipal va rămâne fără personalitate juridică şi va fi înglobat de Spitalul Judeţean, cu patrimoniu şi personal. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: