La Oradea se pregăteşte amplasamentul pentru un spital nou, în valoare de 30 de milioane de euro

March 22, 2021

Primăria Oradea a anunţat că se pregăteşte amplasamentul noului spital din municipiu, din strada Vlădeasa, pe un teren de 2,5 hectare, cu o valoare estimată a proiectului de 30 de milioane de euro, investiţie pe care administraţia locală intenţionează să o realizeze din fonduri europene.

„În aceste zile se lucrează la pregătirea amplasamentului, prima etapă constând în demolarea edificatelor şi evacuarea resturilor din fostele clădiri ce au aparţinut cândva armatei, respectiv unităţii de grăniceri,” se arată în comunicatul primăriei.

Spitalul va avea 280 de locuri, valoarea estimată a proiectului fiind de 30 de milioane de euro, administraţia locală având intenţia de a realiza investiţia din fonduri europene.

Conform proiectelor, spitalul va fi de boli infecţioase şi pneumologie. El va cuprinde două secţii de boli infecţioase: 100 de paturi, dar şi o rezervă de 50 de paturi în conservare pentru situaţii epidemice. Totodată, va fi şi o secţie de pneumologie cu 100 de paturi, cu 30 de tuberculoză, pentru că noua construcţie va cuprinde toate acele condiţii necesare tratării pacienţilor cu boli transmisibile, cum este şi tuberculoza sau alte boli infecţioase.

Spitalul va fi o clădire care va corespunde tuturor cerinţelor secolului XXI, saloane de maximum 2 paturi, cu presiune negativă, în aşa fel încât transmiterea aerogenă a virusurilor sau bacteriilor să nu aibă loc şi toate cele necesare ca actul medical să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

De asemenea, noul spital va avea şi o secţie proprie de terapie intensivă, o secţie proprie de imagistică, precum şi computer tomograf şi aparat radiologic. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: