Investiţie de peste 8,6 milioane lei pentru modernizarea Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie Galaţi

April 16, 2021

Primăria municipiului Galaţi a lansat în licitaţie publică un contract de lucrări pentru modernizarea Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Buna Vestire” din localitate, investiţie din fonduri europene în valoare de peste 8,6 milioane lei, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, contractul prevede reabilitarea şi eficientizarea energetică a spitalului, fiind prevăzute 17 luni de realizare a acestuia, dintre care 4 luni sunt pentru proiectare şi 13 pentru execuţie. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11.05.2021.

Proiectul prevede reabilitarea termică a trei pavilioane: pavilionul în care funcţionează compartimentul ATI şi şase saloane de ginecologie, pavilionul în care funcţionează centrala termică şi pavilionul în care a fost reorganizat serviciul administrativ.

Sunt prevăzute lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu; lucrări de instalare a sistemelor de climatizare; lucrări de modernizare a instalaţiei de iluminat; lucrări de reparaţii ale tencuielilor şi de refacere a finisajelor interioare în zonele de intervenţie; repararea trotuarelor de protecţie degradate.

Primăria municipiului Galaţi a depus o cerere de finanţare europeană, iar proiectul se află în prezent în evaluare. Valoarea totală estimată a proiectului cu fonduri europene este de 8.636.371 lei, din care contribuţia de la bugetul local reprezintă 2.665.138 lei. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: