Investiţie de peste 3 milioane lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală modernă la Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi

March 13, 2021

Consiliul Judeţean Galaţi a lansat procedura de achiziţie publică pentru dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie, investiţie în valoare de peste 3 milioane lei, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, se vizează achiziţia de aparatură medicală modernă, printre care şi un computer tomograf performant, dotat cu tehnologii de analiză a nodulilor pulmonari.

Valoarea investiţiei este de 3.141.897 lei, fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Achiziţia face parte din proiectul cu fonduri europene derulat de către CJ Galaţi pentru extinderea şi modernizarea Ambulatoriul de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

„La Spitalul de Pneumoftiziologie extindem şi modernizăm Ambulatoriul de Specialitate. Practic, mărim de patru ori suprafaţa vechiului ambulatoriu şi reconfigurăm circuitele medicale, astfel încât, pentru prima oară, vom avea circuite separate pentru diagnosticarea şi tratamentul copiilor şi adulţilor. În acest moment, se lucrează la amenajarea interiorului noii clădiri. În cadrul acestei investiţii, pe care o realizăm cu fonduri europene, vom dota Ambulatoriul de Specialitate cu aparatură medicală modernă, printre care şi un computer tomograf performant, dotat cu tehnologii de analiză a nodulilor pulmonari”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Valoarea totală a investiţiei de la Spitalul de Pneumoftiziologie, care cuprinde lucrările de modernizare şi extindere a Ambulatoriului de Specialitate şi dotarea cu echipamente medicale, este de aproximativ 10 milioane lei, fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: