Ing. Constantin Poiană: „Suntem un spital mic, dar cu inima mare!”

October 11, 2021

„Îmi place să spun că spitalul are un viitor frumos.  Am căutat mereu soluții la problemele spitalului. Mă refer la atragerea de medici, la realizarea de dotări și reabilitări”, spune Ing. Constantin Poiană, managerul Spitalului ,,Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, într-un interviu acordat cotidianului „Deșteptarea”.

„Nu am așteptat să vină soluțiile ușor, de ,,sus”. Am mers direct la factorii de decizie, am propus soluțiile noastre și, de multe ori, am găsit rezolvarea acestora. Am învățat că, dacă nu poți rezolva o problemă, nu trebuie s-o abandonezi.  Cauți să vezi ce nu a fost bine și o iei de la capăt!”, explică Constantin Poiană.

Tot el menționează că fără sprijinul comunității locale nu s-ar fi reușit nimic. „Oamenii au nevoie de un loc în care să-și îngrijească sănătatea, iar noi am venit în sprijinul lor cu un spital curat, sigur, cu specialități noi, medici și dotări cu aparatură și echipamente medicale. Au fost înființate:  Compartimentul de recuperare  medicală (4 paturi), Compartimentul de  urologie (4 paturi), Structura de terapie intensivă și terapie acută (14 paturi ), Compartimentul O.R.L. (4 paturi), Cabinetul de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Cabinetul de oftalmologie. Am atras în ultimii doi ani încă 24 de medici; toți au rămas la noi, profesează.  Poate că nu am reușit întotdeauna să răspundem așteptărilor, dar am recunoscut acest lucru și am fost mereu aproape celor bolnavi sau aparținătorilor acestora”, mai spune Constantin Poiană.

 

Citiți aici interviul integral

Pe aceeaşi temă: