Hunedoara: Medicii specialişti ATI sunt insuficienţi în situaţia creşterii cazurilor de COVID-19

August 4, 2021

Spitalele şi sanatoriile din judeţul Hunedoara sunt pregătite pentru situaţia în care vor creşte cazurile de COVID-19, însă numărul medicilor specialişti ATI este insuficient, au arătat miercuri managerii unităţilor medicale în cadrul unei întâlniri convocate de prefectul judeţului, Călin Marian, la sediul instituţiei.

„Dotarea cu aparatură şi tehnică medicală specifică acestei infecţii este bună dar, din punct de vedere al resursei umane, numărul medicilor specialişti ATI este insuficient. Acolo unde este nevoie s-au organizat concursuri pentru ocuparea acestor posturi, dar nu au fost medici care să participe la concursuri”, a precizat Instituţia Prefectului Hunedoara.

Pe parcursul întâlnirii, prefectul Călin Marian a solicitat managerilor să continue discuţiile cu personalul medical referitoare la vaccinarea împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Până acum procentul cadrelor medicale care au fost vaccinate sau au trecut prin boală este de aproximativ 50%.

Pentru a asigura creşterea calităţii actului medical, Guvernul a alocat pentru spitalele din judeţul Hunedoara, prin Casa de Asigurări de Sănătate, pentru perioada august – decembrie 2021, fonduri financiare mai mari cu aproape 10 milioane lei faţă de sumele alocate în aceeaşi perioadă a anului trecut, a menţionat Prefectura Hunedoara. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: