Heliportul de pe platforma Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa este acreditat şi operaţional

August 18, 2021

Heliportul construit pe platforma Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa a fost acreditat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi devine operaţional, a anunţat managerul unităţii spitaliceşti, Gabriel Lazany, printr-o postare făcută pe pagina sa de socializare.

„17 august 2021 – o zi istorică, pe care ne va fi greu să o uităm. După ani de muncă, Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, SMURD BN1, a fost acreditat, el devenind operaţional. Mulţumim Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, reprezentat de Emil Radu Moldovan în calitate de preşedinte, pentru susţinere şi finanţare. Mulţumim tuturor consilierilor judeţeni care au crezut în acest proiect şi l-au votat în unanimitate”, a scris Lazany pe Facebook.

Construcţia heliportului, primul realizat pe platforma unui spital judeţean de urgenţă din România, s-a făcut din fondurile Consiliului Judeţean, investiţia ridicându-se la aproximativ 1,6 milioane de euro.

Heliportul a fost recepţionat la începutul lunii iunie, prin simularea unei aterizări efectuate de un elicopter SMURD care a avut ca scop verificarea sistemul de lumini care va asista intervenţiile pe timpul nopţii.

Heliportul de la SJU Bistriţa este deservit de un lift de mare viteză şi de un personal format din 13 persoane, dintre care opt sunt pompieri. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: