Guvernul a aprobat finanţarea lucrărilor la Spitalul Militar şi Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” din Botoşani

29.04.2022

Guvernul a aprobat, pe 28 aprilie, la propunerea Ministerului Dezvoltării, finanţarea construcţiei Ambulatoriului de specialitate şi spitalizare de zi al Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ din Botoşani, precum şi finanţarea lucrărilor de intervenţie la Spitalul Militar din cadrul Pavilionului ‘C’ din Cazarma 734 Bucureşti, anunţă ministrul Cseke Attila.

Potrivit sursei citate, lucrările de restaurare la Pavilionul ‘C’ din Cazarma 734 Bucureşti vor viza crearea unor spaţii pentru laboratoare de scop didactic pentru diferite specializări: anestezie şi terapie intensivă, tehnici chirurgicale de bază şi avansate, chirurgie minim invazivă, microchirurgie şi chirurgie robotică, angiografie, endoscopie digestivă, cât şi bronhoscopie şi ultrasonografie. Clădirea monument istoric va fi restaurată. De asemenea, se vor amenaja o bibliotecă, o sală de documentare şi două săli amfiteatru. Ministerul Dezvoltării asigură 20% din finanţarea necesară, în valoare de 66 de milioane de lei, restul finanţării fiind asigurată de spital. Ministerul Dezvoltării finanţează, cu 64 milioane de lei, şi construcţia noului Ambulatoriu al Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ din Botoşani.

„Actualul ambulatoriu îşi derulează activitatea în două corpuri de clădire ale spitalului, care, pe lângă faptul că sunt vechi, nu sunt suficient de mari, astfel încât să se respecte toate circuitele şi spaţiile funcţionale”, se arată în sursa citată.

Noul ambulatoriu va contribui la asigurarea prestării serviciilor medicale în condiţii moderne, care să contribuie atât la dezvoltarea sistemului medical local şi la îmbunătăţirea condiţiilor de tratament pentru pacienţi. Noua clădire va fi dotată cu sistem de alarmă şi stingere a incendiilor şi va avea cabinete medicale pentru cele 25 de specialităţi ale Ambulatoriului, săli de tratamente, dar şi saloane pentru spitalizare de zi. Ambulatoriul va fi dotat cu vestiare pentru personalul medical, spaţii tehnice şi săli pentru explorări funcţionale.

Ministrul Dezvoltării precizează că, în perioada următoare, se vor demara procedurile de achiziţie publică în vederea contractării lucrărilor de execuţie. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: