Fonduri nerambursabile de peste 12 milioane de lei pentru dotarea spitalului din Blaj cu aparatură medicală

August 3, 2021

Spitalul din Blaj va fi dotat, până la finalul anului, cu echipamente şi aparatură medicală în valoare de peste 12,6 milioane de lei – fonduri nerambursabile, a informat primarul municipiului, Gheorghe Valentin Rotar.

„La sfârşitul săptămânii trecute a fost semnat, la Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, contractul pentru dotarea Spitalului Municipal Blaj cu echipamente şi aparatură medicală, o finanţare nerambursabilă în valoare de 12.664.462,20 lei. (…) Prin acest contract de finanţare va fi achiziţionată, până la finalul anului 2021, aparatură medicală pentru toate secţiile, conform solicitărilor făcute de medicii Spitalului Blaj”, a postat pe Facebook primarul.

Potrivit acestuia, vor fi achiziţionate paturi de terapie intensivă, paturi electrice, defibrilatoare, aparate ecograf, analizor automat microbiologie, analizor de gaze pentru ATI, aparate pentru anestezie, ventilaţie, coagulare, hemofiltrare, aparat radiologie mobil, aparate pentru ventilaţie mecanică, aspiratoare chirurgicale, incubator de transport nou-născuţi în stare necritică, injectomate, monitoare funcţii vitale, un sistem complet Real Time PCR, sterilizatoare etc.

De asemenea, vor fi achiziţionate 150.000 de măşti chirurgicale, 12.000 de combinezoane, 13.000 de halate impermeabile, 36.000 de mănuşi chirurgicale, 650.000 de mănuşi de examinare, 18.000 de măşti FFP2, 2.400 de măşti FFP3, 12.000 de botoşei combinezon, 50.000 de bonete medicale, 50.000 de acoperitori pantofi, 2.400 de ochelari de protecţie, 12.000 de ecrane de protecţie şi 24.000 de halate medicale tip vizitatori.

„După ce am achiziţionat computerul tomograf, angiograful şi aparatul RMN, continuăm investiţiile în aparatura medicală de cea mai înaltă calitate, astfel încât calitatea actului medical să crească la Spitalul Blaj, în beneficiul tuturor pacienţilor din zona Târnavelor. În acelaşi timp, continuăm dezvoltarea infrastructurii de sănătate, prin construirea Ambulatoriului (investiţie pe fonduri europene, aflată în derulare) şi printr-o nouă extindere a clădirii spitalului, cu aproximativ 3.600 mp (proiect depus la Compania Naţională de Investiţii)”, a menţionat Rotar. El a adăugat că îşi doreşte ca unitatea din Blaj să ajungă cel mai bun spital de grad 4 din România. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: