Focarul de COVID-19 de la Spitalul Judeţean Bistriţa s-a extins la 24 de persoane infectate

March 23, 2021

Focarul de COVID-19 de la Secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa s-a extins la 24 de persoane infectate, după ce, în intervalul 20-23 martie, autorităţile sanitare au anunţat pozitivarea altor şase pacienţi.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a informat vineri, 19 martie, că un număr de 18 pacienţi internaţi la Medicină Internă au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, deşi iniţial toţi au fost spitalizaţi având teste negative.

Autorităţile sanitare presupun că focarul ar fi pornit de la unul sau doi pacienţi care se aflau în perioada de incubaţie a virusului în momentul în care au fost spitalizaţi, motiv pentru care testul făcut la internare a ieşit negativ, ulterior începând să prezinte simptome de COVID-19.

Tot în intervalul 20-23 martie, DSP a comunicat noi cazuri de infectare în rândul cadrelor didactice (trei educatoare, un învăţător şi un profesor), dar şi în rândul copiilor (un preşcolar şi un elev de liceu), fiind dispuse măsuri punctuale de suspendare a cursurilor faţă în faţă. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: