Florin Cîţu: Construcţia de spitale noi reprezintă singura soluţie pentru a scăpa de infecţiile nosocomiale

April 5, 2021

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că „singura soluţie” pentru a scăpa de infecţiile nosocomiale din spitale o reprezintă construcţia de unităţi sanitare noi, precizând că pentru astfel de proiecte sunt alocate 2,5 miliarde de euro în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi vor exista finanţări şi de la bugetul de stat.

„Avem un proiect – proiectul este spitale noi. Este singura soluţie de a scăpa de aceste infecţii. De aceea, în PNRR sunt incluse 2,5 miliarde de euro pentru construcţia de spitale noi. Vom avea şi pe efort bugetar construcţia de spitale noi, avem şi cele trei spitale regionale. Este singura soluţie de a scăpa de aceste infecţii nosocomiale”, a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă.

El a fost întrebat dacă există un proiect prin care situaţia infecţiilor nosocomiale din spitale să fie rezolvată, după ce opt persoane internate la Secţia de Mari Arşi de Spitalul din Timişoara au murit, în acest an, din cauza acestor infecţii.

Şeful Executivului a precizat că a discutat despre situaţia de la Timişoara cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. „A spus că va trimite Corpul de control la un moment dat, dar decizia este la domnia sa”, a completat Cîţu. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: