Familia și sprijinul ei pentru persoanele cu diabet: Cristina Petruț, RoDiabet Ora Pacientului

w

02.03.2022

În cadrul ediției cu nr. 19 a Orei pacientului RoDiabet din 9 decembrie 2021, ce a avut ca temă Diabetul și Familia”, Cristina Petruț, psiholog, vicepreședinte FADR a vorbit despre impactul pe care îl are diabetul asupra familiei pacientului.

Odată cu aflarea diagnosticului de diabet pornim pe un nou drum: al experiențelor noi, al greșelilor și al îndoielilor, al exprimării în fața celorlalți că avem un nou membru al familiei numit DIABET. Intenționat am spus un nou membru al familiei, pentru că da, diabetul nu este doar al nostru” , așa și-a început Cristina Petruț, psiholog, vicepreședinte FADR dar și persoană cu diabet de tip 1 intervenția în cadrul întâlnirii RoDiabet Ora Pacientului din 9 decembrie 2021.

 

Webinarul Ora Pacientului RoDiabet

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer Ingelheim, Dahna, LiamedMedtronic, Novo Nordisk.  

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici

Pe aceeaşi temă: