Echipamente medicale în valoare de aproape un milion de lei pentru Spitalul de Copii din Cluj-Napoca

w

March 23, 2021

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca beneficiază de 12 noi echipamente medicale de înaltă tehnologie, în valoare de aproape un milion de lei, achiziţionate de Consiliul Judeţean Cluj din fonduri europene.

„Consiliul Judeţean Cluj a recepţionat 12 noi echipamente medicale ultramoderne care au fost deja livrate Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca. Este vorba despre două echipamente mobile digitale pentru radiologie, şase aparate pentru sterilizarea aerului – purificator de aer pe bază de plasmă, precum şi patru High-Flow Nazal – sistem de oxigenoterapie cu debit reglabil”, se arată într-un comunicat trimis de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, valoarea noilor dotări este de 982.370 de lei, acestea fiind achiziţionate în cadrul proiectului cu finanţare europeană câştigat de CJ Cluj şi care vizează dotarea Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19.

„Achiziţionarea acestor aparaturi de ultimă generaţie vine în sprijinul micilor pacienţi care se confruntă cu diverse probleme de sănătate sau care necesită investigaţii, permiţând medicilor din cadrul Spitalului nostru de Copii să realizeze o diagnosticare corectă şi să asigure tratamentul optim”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: