Două transplanturi renale făcute la Iaşi după o prelevare care a avut loc la Oradea

28.02.2022

Două transplanturi renale au fost efectuate la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi, după o prelevare de organe care a avut loc la Oradea.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”, a declarat că beneficiarii sunt un bărbat în vârstă 44 de ani din Vrancea, care suferea de diabet zaharat de tip I şi era în program de dializă de un an, respectiv un bărbat de 33 de ani din Cluj şi care era în program de dializă din 2014.

„Rinichii acestui donator au fost redirecţionaţi către Iaşi pentru că acest centru din Iaşi are experienţa cea mai mare la transplantarea pacienţilor cu afecţiuni hepatice virale. Pacienţii sunt în prezent urmăriţi în Compartimentul de Transplant Renal şi se recuperează după intervenţie”, a declarat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”.

Echipa chirurgicală de transplant a fost coordonată de dr. Corneliu Moroşanu, iar echipa de transplant care a evaluat pacienţii înainte şi după operaţie a fost formată din medicii Lucian Sireţeanu şi Titus Andrian. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: