Două ambulanţe pentru uz pediatric vor ajunge la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

March 23, 2021

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” va primi două ambulanţe special proiectate pentru uzul pediatric care pot efectua transferul medical al copiilor ce necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente, informează un comunicat transmis de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Potrivit sursei citate, cele două ambulanţe au fost achiziţionate cu fonduri obţinute în urma unui apel la solidaritate lansat de Organizaţia Salvaţi Copiii România. Într-o singură săptămână de la lansarea apelului s-au strâns fonduri totale de 162.242 de euro, prin generozitatea donatorilor individuali şi a companiilor Lidl România şi BCR.

„Cauza copiilor care au nevoie de tratament medical a trezit atâta solidaritate încât pentru noi a fost realmente un miracol. Donaţiile financiare au fost dublate de solidaritatea românilor şi pentru asta suntem recunoscători”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

Donaţiile care se vor strânge în continuare vor fi direcţionate tot către Spitalul „Grigore Alexandrescu”, pentru achiziţionarea de echipamente medicale performante, precum un aparat de radiologie pentru bloc operator sau alte echipamente specifice intervenţiilor de specialitate.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultaţii şi sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgenţe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienţilor care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformaţii congenitale până la traumatisme, se mai arată în comunicatul transmis de Organizaţia Salvaţi Copiii. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: