Doar 28% dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani s-au vaccinat anti-COVID-19

March 9, 2021

Doar 28% dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” Botoşani s-au vaccinat anti-COVID-19, a declarat managerul SJU, Doina Caba. Oficialul SJU consideră că procentul este mic, însă susţine că decizia privind imunizarea revine exclusiv salariaţilor.

„Dacă tot spunem că facem campanie de vaccinare, pentru mine ca manager e puţin, dar pentru fiecare categorie de personal sunt şi motivaţii. O parte au trecut prin boală, o parte, în perioada în care noi am avut centru de vaccinare, au fost post-COVID. Motivele sunt diferite. Fiecare persoană îşi analizează situaţia medicală”, a afirmat Doina Caba.

SJU Botoşani are 2.240 de angajaţi, însă puţin peste 600 au decis să îşi administreze vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.

Autorităţile sanitare au anunţat că, în urma închiderii centrului de vaccinare de la SJU, personalul acestei unităţi medicale a fost repartizat, în vederea unei eventuale vaccinări, la centrul deschis la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din municipiul reşedinţă de judeţ. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: