Delegaţie OMS la Spitalul ‘Victor Babeş’ din Timișoara

October 25, 2021

O delegaţie condusă de managerul de criză în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Heather Papowitz, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara.

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a vizitat zona de triaj şi evaluare a pacienţilor COVID-19, radiologia, unde pacienţii sunt evaluaţi imagistic, dar a vrut să afle mai multe informaţii şi despre programul Pandemic Controller, elaborat de dr. Virgil Musta.

„Ne bucurăm să avem astăzi vizita reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care doresc să vadă situaţia reală, în teren, şi împreună să analizăm măsurile pe care le-am putea lua astfel încât să ţinem sub control pandemia. Totodată, trebuie să vedem şi sprijinul pe care OMS îl poate oferi ţării noastre”, a declarat şeful Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, dr. Virgil Musta, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Dr. Heather Papowitz a explicat că delegaţia OMS vrea să vadă situaţia în teren, efectiv, dincolo de statistici şi de raportări.

„Vrem să vedem exact ce se întâmplă. Cel mai bine este să lucrăm ca o echipă pentru a sprijini eforturile depuse. Felicităm Guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure. Ştim că acum este o presiune uriaşă pe sistemul sanitar. Cel mai important este să ţinem scăzut numărul de cazuri, să facem în aşa fel încât pacienţii să nu ajungă în spitale, să ridicăm presiunea de pe unităţile sanitare. Această vizită este extrem de importanta şi la final vom trage concluziile”, spune dr. Heather Papowitz.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara, dr. Cristian Oancea, a precizat că delegaţia OMS a venit în această unitate spitalicească fiind interesată, în principal, de „circuitul pacienţilor, de metodele de diagnostic şi tratament, de cum să fim proactivi ca să reuşim să stăpânim această pandemie, să începem să avem o pantă de descreştere”. ”Sperăm în ajutorul dânşilor şi să vedem că se va termina acest val patru”, a precizat dr. Cristian Oancea. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: