Contract de 2,6 milioane de euro pentru dotarea Spitalul Sinaia în contextul pandemiei de coronavirus

March 2, 2021

Primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, a semnat, pe 1 martie, contractul pentru obţinerea sumei de 2,6 milioane euro pentru dotarea spitalului orăşenesc cu materiale şi echipamente în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Sinaia, proiectul „Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în oraşul Sinaia” este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9.

„Am semnat contractul prin care dotăm Spitalul Orăşenesc Sinaia cu echipamente medicale şi de protecţie necesare pentru a trata pacienţii şi a desfăşura actele medicale în maximă siguranţă. În contextul pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2, capacitatea spitalului nostru a fost depăşită, numărul de urgenţe a crescut considerabil, iar medicii au preluat o mare parte din cazurile non-COVID înregistrate la nivelul judeţului. Achiziţionăm peste 330.000 de materiale de protecţie sanitară şi 363 de echipament medicale, printre care monitoare de funcţii vitale, paturi ATI, kit-uri de ventilaţie, echipamente pentru transport specializat, containere sanitare pentru logistica medicală şi un autovehicul pentru transportul probelor. Avem pe lista de achiziţii chiar şi roboţi de ultimă generaţie cu raze UV pentru sterilizarea saloanelor şi a sălilor de operaţie”, a declarat, conform sursei citate, Vlad Oprea.

Acesta este al doilea proiect cu finanţare europeană în domeniul medical pe care administraţia din Sinaia l-a accesat în ultimii ani, primul, în valoare de 2.155.979 euro, aflat acum în faza de implementare, vizând dotarea ambulatoriului de la spital cu mobilier, echipamente şi aparatură medicală, inclusiv cu un computer tomograf, cinci ecografe şi o instalaţie de RX-grafie. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: