Consilierii judeţului Brăila au votat pentru construirea unui nou spital dotat cu 400 de paturi

November 4, 2021

Consilierii judeţeni brăileni au votat pentru construirea unui nou spital dotat cu 400 de paturi, în care să fie mutate toate secţiile care funcţionează în prezent în corpul B al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, având în vedere că imobilul se află în stare avansată de degradare.

Pentru realizarea acestui proiect, CJ Brăila a identificat în municipiul Brăila un spaţiu de 32.288,29 mp, unde se află fosta autobază a societăţii locale de transport în comun SC Braicar, şi a solicitat Guvernului actualizarea valorii de inventar, precum şi trecerea în proprietatea judeţului, în vederea construirii noului spital.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului aprobat de consilierii judeţeni, „înfiinţarea unei noi unităţi sanitare, dotată cu 400 de paturi, va contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, condiţie esenţială pentru bunăstarea socială şi economică, accesul la îngrijirile de sănătate reprezentând una din obligaţiile sociale, recunoscută ca făcând parte din drepturile fundamentale esenţiale ale omului”.

„După ce reuşim ca terenul respectiv să treacă în proprietatea judeţului, începem să căutăm şi surse finanţare pentru realizarea proiectului pe toate palierele: fonduri europene, fonduri guvernamentale, fonduri proprii, poate chiar un împrumut pe 10-20 pe ani. Vom analiza care este cea mai bună variantă de realizare a acestui obiectiv”, a declarat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: