Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoșani lansează un apel la populaţie să doneze sânge

June 14, 2021

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” Botoşani a lansat, luni, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, un apel către populaţie să doneze sânge pentru a depăşi deficitul de sânge înregistrat la nivelul judeţului Botoşani.

Potrivit managerului Doina Caba, Spitalul Judeţean de Urgenţă, care este al treilea ca mărime din ţară şi cel mai mare din Moldova, are pacienţi care necesită intervenţii chirurgicale, iar lipsa sângelui le poate pune în pericol viaţa.

„Trecem printr-o perioada foarte grea. Suntem pe cale să învingem pandemia de SARS-CoV-2, dar să nu uităm că noi, Spitalul Judeţean, tratăm şi celelalte boli care afectează mii de botoşăneni. Acum, în spital avem pacienţi care aşteaptă intervenţii chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viaţa în pericol. În acest moment, ne confruntam cu un mare deficit de sânge şi de aceea îi îndemn pe botoşănenii a căror stare de sănătate permite donarea să facă acest gest. Avem nevoie de aceasta acţiune voluntară şi umanitară, avem nevoie de donatorii de sânge, pentru semenii noştri”, a declarat Doina Caba.

Oficialul Spitalului Judeţean de Urgenţă precizează că donatorii de sânge au dreptul să primească pentru fiecare donare câte şapte tichete de masă, o zi liberă şi reducere de 50% pentru o lună la transportul public în comun în municipiul Botoşani. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: