Comunitatea OSC – Spitale Publice: Strategia națională aplicabilă în cadrul unităților sanitare pentru declararea Infecțiilor Nosocomiale în Spitale (IAAM)

July 1, 2021

O nouă întâlnire Management Medical Modern pe tema infecțiilor nosocomiale s-a desfășurat joi, 24 iunie, online pe platforma digitală ZOOM.

Tema acestei ediții a adus în discuție probleme și soluții ce se întâlnesc în mod frecvent în spitalele publice, s-au subliniat aspectele ce favorizează apariția infecțiilor nosocomiale, metoda prin care acestea să fie raportate și mai mult de atât, cum ar trebui acestea să fie gestionate.

Înca de la prima întâlnire din acest program, Dr. Vasile Cepoi, moderator al evenimentului, a dat startul discuțiilor – „Un număr mare de spitale au început să folosească această aplicaţie. Aplicaţia scuteşte o serie întreagă de activităţi birocratice, cum ar fi raportarea de luni, analiza de marţi, raportarea trimestiala şi aşa mai departe. Deci aplicaţia îţi permite să scoţi orice fel de raport îţi doreşti şi nu mai ai niciun fel de raportare – nici în word, nici în xls.

Adevărata cauză a nefuncţionării corecte sau optime a oricărui proces, este modul în care este modul în care este organizată activitatea respectivă.”

Alături de Dr. Cepoi, ca și co-vorbitor, a fost Conf. Univ. Dr. Simin Aysel Florescu, punând în lumină  aspecte esențiale: “În ceea ce priveşte conştientizarea riscului, bineînţeles că personalul medical este primul care ar trebui să înțeleagă, deşi sună simplist, igiena mâinilor, utilizarea dezinfectantelor pe scară largă, izolare şi cohortare. În spitalul nostru avem proceduri, instruiri periodice cu inspecţii inopinate, dar prietenoase.”

Cât despre pacienţi şi familiile acestora – spitalele sunt “per se” locuri cu risc pentru persoanele vulnerabile; nu toate IAAM se pot preveni. IAAM există şi în spitalele cele mai bune, din cauza mediului încărcat de acolo.” Afirmă Dr. Simin Aysel Florescu.

Dezbaterea digitală Management Medical Modern în Spitale Publice este o acțiune de educare și informare a Portalului MedicalManager.ro derulată cu sprijinul: LiamedSpitalul Sf. ConstantinRegina MariaAlliance HealthcareRoche, Alphega.

Comunitatea SpitalePublice.ro este administrată de Oameni și Companii, Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

 

Pe aceeaşi temă: