Centru de vaccinare reactivat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași pentru personalul instituţiei

September 28, 2021

La Spitalul de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi a fost reactivat, marţi, centrul de vaccinare pentru cei 500 de angajaţi ai unităţii medicale care vor să se imunizeze cu doza trei.

Printre primele persoane care s-au imunizat la acest centru este şi managerul spitalului, dr Florin Roşu.

„Este centrul care va deservi cadrele medicale care activează în spitalul nostru. Recomandăm efectuarea celei de-a treia doze. Centrul de vaccinare va funcţiona atâta timp cât personalul va dori să facă cea de-a treia doză. Spitalul de Boli Infecţioase a avut unul dintre cele mai mari procentaje de vaccinare, de peste 90%. Suntem la începutul celei de-a treia doze. Bănuim că ne vom îndrepta tot spre 90%. Astăzi centrul de vaccinare va funcţiona începând cu ora 8,00, atâta timp cât va fi nevoie, chiar şi până la orele 22,00. De mâine programul va fi după ora 11,00, deoarece între orele 8,00 şi 11,00 vom efectua consultul pacienţilor”, a explicat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Circuitele epidemiologice din acest spital, susţine dr Roşu, sunt gândite astfel încât să nu existe nicio problemă, pacienţii să fie protejaţi şi să beneficieze de tratamentul medical adecvat şi necesar.

„Am făcut în aşa fel încât odată cu operaţionalizarea centrului de vaccinare să nu apară sincope în ceea ce reprezintă îngrijirea pacienţilor. Avem pacienţi COVID, dar şi un sector destinat HIV/SIDA, mai avem în îngrijire şi pacienţi cu patologii din sfera infecto-contagioasă, cu boli cronice precum hepatita B şi C. În toată această perioadă au fost sub observaţie şi îi avem în continuare. În momentul de faţă avem peste 200 de pacienţi în cinci pavilioane. Toţi au forme medii şi severe, cu necesar maxim de oxigen. La terapie intensivă sunt 15 pacienţi, şi două locuri libere, dar avem în îngrijire pe sector alţi cinci candidaţi pentru admisia la ATI. Îngrijirea lor este realizată multidisciplinar. Din nefericire, niciunul dintre pacienţii din terapie intensivă nu este vaccinat”, a mai declarat dr. Florin Roşu. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: