Cătălin Apostolescu, Director medical, Institutul „Matei Balș”: Toate spitalele ar trebui să aibă zone COVID. Anul trecut făceam rabat de la dezinfecţie

February 24, 2021

Valul trei al pandemiei nu va ocoli România și teama noastră este că va fi mai rău, acesta este semnalul de alarmă al medicului si directorului medical de la Institutul „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu. El declarat pentru Digi24 ca singura soluție ca epidemia să fie ținută sub control e imunizarea prin vaccin. Mai atrage atenția asupra faptului ca toate spitalele trebuie să aibă circuite COVID și non-COVID, pentru că cele desemnate COVID de mai bine de un an nu mai fac față. Medicul a povestit si cât de grea a fost perioada de vârf a epidemiei în România, când nu mai erau locuri pentru pacienți.

Dr. Cătălin Apostolescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”: „Acum este o perioadă, n-aș putea spune de liniște, cât de ușoară acalmie, cele 2-3.000 de cazuri pe zi ne permit să respirăm. În septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie la propriu ne-am sufocat. Numărul pacienților era atât de mare încât nu știam unde să-i punem. Rulajul pacienților era atât de mare încât a trebuit să facem rabat de la procedurile de dezinfecţie.”

Materialul integral pe Digi24.ro

Pe aceeaşi temă: