Capacitatea de răspuns a spitalelor faţă de creşterea cazurilor de COVID-19, analizată în videoconferinţe cu directorii DSP

August 19, 2021

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat au analizat, marţi şi miercuri, în videoconferinţe cu şefii direcţiilor de sănătate publică şi cu managerii unităţilor sanitare, măsurile organizatorice menite să eficientizeze capacitatea de răspuns a spitalelor faţă de creşterea incidenţei cazurilor de pacienţi cu COVID-19 spitalizaţi şi să pregătească din timp avizele sanitare pentru aprobarea unui număr mai mare de paturi destinate acestor pacienţi.
„Având în vedere faptul că tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii şi populaţia tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, ministrul Sănătăţii a solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel judeţean care pot fi alocate îngrijirii pacienţilor pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii a solicitat verificarea la nivelul unităţilor sanitare a existenţei unui stoc adecvat de materiale şi echipamente de protecţie, precum şi a faptului că aparatele de ventilaţie şi sistemele de alimentare cu oxigen funcţionează în parametri optimi şi că nu vor exista dificultăţi în aprovizionarea cu oxigen.
De asemenea, a fost solicitată realizarea unei evidenţe a medicilor din specialitatea ATI, precum şi a medicilor rezidenţi (anii IV şi V) care pot fi detaşaţi către alte unităţi sanitare, în situaţia în care contextul epidemiologic va impune această măsură. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: