Campanie de recrutare de medici derulată de Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Mavromati”Botoșani

October 7, 2021

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” Botoşani a demarat o campanie de recrutare de medici, pentru a acoperi deficitul de cadre medicale cu studii superioare.

Astfel, conducerea SJU a decis scoaterea la concurs a 14 posturi de medici, dintre care zece pot fi ocupate şi de rezidenţi.

„Avem nevoie de tineri capabili, de medici în diferite specializări. De la începutul anului am scos la concurs 31 de posturi de medici, cât în 2019 şi 2020 la un loc. Încercăm să recuperăm ceea ce nu s-a făcut în ultimii ani, pentru că şi pacienţii botoşăneni trebuie să beneficieze de cele mai înalte standarde de tratare a afecţiunilor de care suferă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici.

Cele zece posturi scoase la concurs pentru rezidenţii aflaţi în ultimul an de pregătire sunt disponibile la Secţia Boli Infecţioase; Unitatea de Primiri Urgenţe, Secţia de Anestezie- Terapie Intensivă, Secţia Obstetrică-Ginecologie; Secţia de Neonatologie, Secţia de Neurochirurgie; Secţia de Gastroenterologie, Secţia de Cardiologie, dar şi Secţia de Radiologie, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică medicală şi Computer Tomograf sau Serviciul pentru supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale.

Pentru alte patru posturi se vor putea înscrie la concurs medici specialişti. Este vorba de un medic specialist în neurologia pediatrică pentru Centrul de Sănătate Mintală Copii, un medic specialist în Oftalmologie, un specialist în Medicină Internă şi un medic specialist pediatru pentru Compartimentul Pediatrie Darabani.

Medicii se pot înscrie la concurs până pe data de 14 octombrie.

Consiliul Judeţean, în subordinea căruia funcţionează SJU, anunţă că noii medici vor avea la dispoziţie locuinţe de serviciu.

De la începutul anului, SJU a declanşat mai multe campanii de recrutare de medici, în urma cărora s-au încheiat contracte de muncă pe perioade nedeterminate cu zece medici de diferite specializări.

În 2020 s-au încheiat patru contracte de muncă pentru medici noi, iar în 2019 şase astfel de contracte. În perioada 2016- 1018 la cel mai mare spital din Botoşani au fost angajaţi nouă medici

De asemenea, în perioada 2016-2021 s-au încheiat 38 de contracte cu rezidenţi din anul I la diferite specializări, şapte dintre acestea fiind încheiate în acest an. AGERPRES / (AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online

Pe aceeaşi temă: