Arad: 16 cadre medicale de la Spitalul Judeţean, sancţionate pentru nerespectarea unor proceduri

March 9, 2021

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a decis sancţionarea pe linie administrativă a 16 cadre medicale, între care medicul-şef al unei secţii COVID-19, pentru nerespectarea unor proceduri şi completarea eronată a fişelor de tratament, în cazul unei paciente care a decedat.

În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea SCJU Arad a prezentat, marţi, măsurile pe care le-a luat în urma cercetărilor interne făcute de Comisia de disciplină, sesizată după apariţia în spaţiul public a unor declaraţii ale fiicei unei paciente care a decedat în Secţia COVID-19 Grădişte.

Femeia susţinea că mama sa nu a primit un tratament corespunzător şi că fişele privind medicaţia administrată au fost completate în spital chiar şi după deces.

Conducerea SCJU a decis să îl retrogradeze din funcţia de medic-şef pe Gheorghe Nini. Medicul este considerat „direct răspunzător” de faptul că subordonaţii nu au urmat anumite proceduri interne şi au făcut greşeli în completarea documentelor medicale.

Asistentul medical care a completat „necorespunzător, în avans şi nu zilnic planul de îngrijire al pacientei” a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 10% timp de două luni, iar alţi 14 asistenţi medicali vor avea salariul redus cu 5% o lună.

Comisia a concluzionat că cei 16 angajaţi au încălcat proceduri interne şi nu şi-au îndeplini atribuţiile de serviciu din fişele de post aferente.

Comisia a precizat că nu este îndreptăţită să analizeze cazul din punct de vedere al malpraxisului.

De asemenea, conducerea SCJU Arad a anunţat că a depus o plângere penală cu privire la afirmaţii făcute de o femeie care a susţinut în spaţiul public că a dat mită în spital pentru a obţine un loc la ATI pentru o rudă bolnavă. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: