Angajații Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara poartă haine sau accesorii portocalii, de Ziua Siguranței Pacientului

September 17, 2021

Angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” din Timişoara poartă vineri, pentru câteva ore, un obiect vestimentar sau un accesoriu de culoare portocalie, marcând astfel Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, culoarea fiind desemnată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) drept simbol al evenimentului.

Tema aleasă de OMS pentru acest an este “Îngrijiri medicale sigure pentru mame şi nou-născuţi”, întrucât deşi omenirea este în plină pandemie de COVID-19, personalul medical nu trebuie să uite de două dintre categoriile cele mai vulnerabile, mamele şi copiii nou-născuţi.

Coordonatorul Biroului de Management al Calităţii Serviciilor Medicale din cadrul Spitalului “Victor Babeş” Timişoara, Crina Raleţchi, a declarat că ultimul an şi jumătate a reprezentat o adevărată provocare pentru fiecare, dar proaspetele mămici şi nou-născuţii au trecut prin momente deloc uşor de depăşit, cu atât mai mult cu cât accesul în spitale, în general, dar şi mai mult în maternităţi a fost restricţionat de măsurile de siguranţă.

“Nu puţine au fost cazurile când proaspetele mămici infectate cu COVID şi-au văzut bebeluşii mult timp doar prin intermediul aplicaţiilor video de pe telefonul mobil. Bebeluşii purtători de SARS-CoV-2 au stat zile întregi internaţi în secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor fără a simţi atingerea părinţilor sau a bunicilor. Peste 120.000.000 de copii s-au născut în întreaga lume în aceste aproape 20 de luni de pandemie, în condiţiile în care în mai toate spitalele a existat un deficit de personal din cauza redistribuirii către secţiile roşii. Chiar şi aşa, grija faţă de mame şi nou născuţi a fost una ridicată”, arată dr. Crina Raleţchi, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Ea punctează că această campanie privind siguranţa mamei la naştere şi a nou-născutului trebuie să rămână o prioritate pentru toate spitalele de profil din orice ţară a lumii, iar promovarea conceptului de îngrijiri medicale sigure pentru mame şi nou-născuţi se realizează doar prin îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate. AGERPRES

 

Sursă foto: Spitalul Victor Babes Timisoara, Facebook

Pe aceeaşi temă: