4,27 milioane de euro pentru echipamente de protecţie, materiale sanitare şi dispozitive medicale, la Spitalul de Recuperare Iaşi

August 4, 2021

Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi va primi fonduri europene în valoare de aproximativ 4,27 milioane de euro pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie, materiale sanitare, medicamente, precum şi echipamente şi dispozitive medicale.

Potrivit unui comunicat de presă, Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi a fost admis la finanţare cu proiectul „Recuperarea Eficientă a Pacientului COVID-19 – REPCOV” în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa Prioritară 9: Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1: Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Valoarea totală a proiectului este de 21 milioane de lei, respectiv, circa 4,27 milioane de euro, fonduri din care Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi va achiziţiona echipamente de protecţie, materiale sanitare, medicamente, precum şi următoarele echipamente şi dispozitive medicale: aparate de ventilaţie, monitoare medicale, injectomate, paturi ATI, infuziomate şi echipamente de dezinfecţie şi sterilizare a aerului.

„Dotarea cu materiale de protecţie şi aparatură medicală asigură resursele necesare acordării de asistenţă medicală în condiţii de siguranţă, protejării pacienţilor de expunerea prelungită prin spitalizare şi creşterii nivelului de calitate a serviciilor medicale oferite de Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi. „Sistemul medical ieşean se află pe drumul cel mai bun. Prin admiterea Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi la finanţare nerambursabilă şi cu acest nou proiect, calitatea actului medical se va îmbunătăţi şi mai mult. Satisfacţia mea este dublă: fiindcă ne vom putea apăra mai bine în faţa acestei pandemii care ne produce atâta îngrijorare, dar şi pentru că Iaşiul atrage în continuare importante fonduri europene. Îi asigur pe ieşeni că aceasta este doar una dintre investiţiile cu fonduri europene, dar şi locale de care va beneficia sistemul medical ieşean în viitorul foarte apropiat”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Unitatea medicală beneficiază în prezent şi de un proiect câştigat de Primăria Municipiului Iaşi, anume „Eficientizare Energetică Spital Clinic de Recuperare Iaşi”, în valoare de 23.342.528,73 lei (circa 4,74 milioane de euro), prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 3.

De asemenea, Spitalul Clinic de Recuperare va implementa proiectul „ROBOMOVE – ROBOts dedicated to neuroMOtric Valuable Efficiency”, care implică înfiinţarea unui centru de robotică şi neuroreabilitare din cadrul unităţii medicale, asociaţi în cadrul proiectului fiind Municipiul Iaşi şi IMSP Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău. Proiectul are o valoare de 6,63 milioane de lei, aproximativ 1,34 milioane euro, şi este finanţat prin Programul Operaţional Comun ENI România – Republica Moldova 2014 – 2020. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: