30 de artişti voluntari vor realiza picturi pentru decorarea Secţiei de neurologie pediatrică de la Spitalul Obregia

w

June 10, 2021

Un număr de 30 de artişti voluntari din ţară urmează să decoreze Secţia de neurologie pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, cu picturi care vor avea rolul de a crea o atmosferă potrivită pentru copii, în vederea consolidării efectului terapeutic.

„Acţiunea se bazează atât pe studiile care au fost publicate în domeniul terapiei prin artă, cât şi pe ideea că spaţiul decorat corespunzător va putea ajuta copii care, de multe ori, sunt internaţi pe perioade de timp de ordinul săptămânilor, în scopul de a le uşura şederea în spital şi de a o transforma într-o experienţă pe cât posibil de plăcută”, precizează organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, decorarea secţiei cu picturi va avea efect şi asupra personalului prin dezvoltarea unui mediu plăcut de muncă.

Pavilionul Neurologie Pediatrică 1 este o clădire cu un etaj, nou reparată şi extinsă, deocamdată neinaugurată, având un total de 45 paturi pentru pacienţi. Parterul clădirii are 62 de încăperi, iar la etajul 1 sunt 41.

Acţiunea vizează mai ales încăperile şi zonele în care au acces cei mai mulţi pacienţi. Astfel, printre priorităţi se numără recepţia, camera de joacă, saloanele pacienţilor, holurile, dar şi sălile de mese şi sălile de tratament. Acţiunea nu se va rezuma doar la aceste saloane, dar ele vor fi cele care vor beneficia de cele mai elaborate picturi. Maestru coordonator va fi pictorul Laurenţiu Popa.

Organizatorul evenimentului, Lions Club Cosmopolitan Bucureşti, transmite că iniţiativa poate fi susţinută prin donaţii în contul asociaţiei, achiziţii de produse sau voluntariat. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: